Lunchkartan

fredag 24 februari 2017

The Border

Område: Skanstull

Allmänt omdöme: Vi har en stor försäkringstvist med Folksam vilket tvingar oss att fara ned för Ringvägen och hela vägen bort till Skanstull där höghuset ligger. Vi tvärnitar utanför entrén vid ett fartgupp och ser att eftersom vi har sån otrolig fart i pedalerna så är vi en halvtimma tidiga. Okej, det får bli lunch. Vi travar in på sidogatan Rutger Fuchsgatan (en man som var känd för att se exakt ut som Carl von Linné och som var med och startade ett krig mot Ryssland) där vi en gång ätit på restaurangen Café de Paris som vi recenserat tidigare. Nu har de plockat ner skylten och ersatts av ett tex-mexställe som heter The Border som har en tagline som lyder: "burgers vs burritos", när USA är hamburgarna och Mexico burritosarna om vi förstår saken rätt. Vi stormar in och kollar på klockan, 20 min kvar till mötet. Det är ingen kö till kassan som tur är trots mycket folk i lokalen. Mannen i kassan känner vi igen, han jobbade på Cafe de Paris också och har en ordentlig Sopranos-pondus. Vi ser inte riktigt någon meny, bara en lapp vid kassan som har ett erbjudande om månadens burrito + en jarrito (läsk) för 135 kronor. Rätt dyrt för en snabbmatslunch, men vafan, vi planerar att dra in miljoner på Folksamtvisten senare så vi slår till. Vi tar varsin läsk (cola och en grapefruit) och slår oss ned. Det är rätt festligt och pubigt, lokalen går i mörkt med en stor fondvägg som är en tapet som ska föreställa betong. Vi går till en liten salladsbuffé och tar god coleslaw och två fina såser, en som heter smokey och en chilimayo. Burritosarna kommer ut med pommes, vi skalar av dem och tar ett hugg. Gott och smakrik, bra storlek. Pommesen inte lika bra, de är lite mjuka tyvärr. Läsken var inte jättegod den heller. Goda smaker och rätt trevligt ställe som nog är helt okej att gå till som AW också. Vi slår ett öga mot en liten lapp bredvid oss där det står att man får valfri burrito m sallad och kaffe för 98 kronor på lunchen. Lite lurigt att de har en lapp där de föreslår en meny för 135 kronor vid kassan då. Vi känner oss lite lurade, kastar i oss det sista, lyfter struparna mot taket för att få en extra skjuts i och med gravitationen, något vi sett jätteödlor göra med getter på Komodo Island, tar varmt och bra kaffe och drar till Folksam med stekos i kostymerna och dollartecken i ögonen. Kunde Rutger Fuchs starta krig mot Ryssland så borde väl ett mindre svenskt försäkringsbolag inte vara någon match.


G & U tar Carnitas Burrito- Marinerad strimlad fläskkött (svensk karré) med sallad, ris, pico de gallo, guacamole och sour cream. Tillsammans med en valfri Jarrito för 135:- (de har annars burritos för 98 kronor som bör tas istället. Den läsken skulle vi inte köpa för en femma extra.)

G: "För starkt för min smak, men var rätt så spännande i övrigt." Betyg: 2.9 av 5 U: "Ett rätt så kul koncept med burgare och burritos och de har fått till ett rätt trivsamt ställe. God burrito och såser men pommesen var sådär och samma sak med den tokdyra läsken." Betyg: 3.0 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar