Lunchkartan

onsdag 11 mars 2015

Abyssinia

Område: Vasastan

Allmänt omdöme: Det var så dags att utsätta våra smaklökar för det Etiopiska köket. Vi begav oss till S:t Eriksplan där restaurangen Abyssinia ligger, vars främsta merit är att de vann DN:s gulddrake i budgetklassen 2003. Många kubikmeter vatten har runnit under broarna sedan dess, så vi gick inte in med några särskilda förväntningar annat än att vi hört att man äter med händerna på det här stället. Damen bakom baren/kassan är en alldeles förträfflig person som är glad, hjälpsam och stolt. Det är buffé som gäller och man förser sig först med några gråaktiga pannkakor och slevar sedan på olika röror på tallriken som man ska äta med hjälp av pannkakorna. Rörorna ser lite samma samma ut och eftersom de inte är uppmärkta med vad det är för nått och hur starkt det är så är det bara att chansa på. Vi tar ur alla sex trågen. Då ingen av oss har några förkunskaper om denna typ av mat så blir man först väldigt inställsam till det nya. Men efter ett tag när den första förälskelsen brutits så upptäcker man att det kanske inte är nått höjdarkäk egentligen. Kaffet efteråt är dock mycket gott och kommer från Etiopien det med och smakar lite kryddigt. Vi beställer även in en Etiopisk efterrätt som heter Kolo för 30 kr och som består av rostade små korn. Det smakar inte så jättemycket faktiskt. Ett tips är att ni sätter er på övervåningen vilket är betydligt charmigare än bottenvåningen.

G & U & Gästkritiker A tar Buffén

G: "Den här maten var ingenting för mig. Riset smakade bäst."
Betyg: 2.25 av 5

U:  "Man vill så gärna sätta ett högre betyg då jag gillar nischade ställen och speciella atmosfärer, men maten var inte särskilt god i mitt tycke."
Betyg: 2.75 av 5

A:  "Riktigt trevligt ställe. God och stark mat, mycket gott kaffe och trevlig miljö. Kan definitivt komma tillbaka. Lite synd på att salladen var så standard, tomatbåtar och isbergssallad."
Betyg: 3.75 av 5

Sammanfattande ord: Trevlig personal och spännande ställe men ändå ingen höjdare.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar