Lunchkartan

tisdag 17 mars 2015

Glasade Gången

Område: Midsommarkransen

Allmänt omdöme: Glasade Gången ligger på en anonym sidogata till den restaurangtäta Tellusborgsvägen i Midsommarkransen och är en arbetsinriktad daglig verksamhet där personer med funktionsnedsättning tillsammans med annan personal driver restaurang. Krasst sett så gör väl detta att man inte har några högre förväntningar på vare sig stället eller maten. Inredningen hjälper heller inte till och kan beskrivas som en blandning av vårdcentral och en postorderkurs i Shabby Chic. Menyn får oss dock att haja till lite. Det är en ganska intressant sådan med olika alternativ av modern husmanskost som alla har en liten tvist. Alla rätter kostar 75 kronor vilket är otroligt billigt för en Stockholmslunch, även om man befinner sig i en närförort. Måltidsdrycken är förutom vatten även kolsyrat vatten, isté och någon slags blåbärsdricka. En liten påse med två olika bröd får man i kassan. De har tydligen ett eget bageri och de kärnar till och med sitt eget smör. Åtminstone hälften av personalen är tydligt funktionshindrade och uppträder stolt och proffsigt, det märks att de verkligen gillar att jobba här. Det ser man inte minst tydligt på några av kockarna som brottas i köket och ropar "Upp med händerna!" åt varandra.
En helt okej salladsbuffé finns att plocka bland, det hembakta brödet smakar mycket gott tillsammans med smöret. Maten kommer ut och vi blir imponerade av upplägget och portionen av de bakta fläsksidsskivorna som ligger på ett bröd med skålar av pepparrotsvisp och äppelröra till. Känns modernt och lite amerikanskt. Kaffe och olika sorters kakor ingår. Inte illa pinkat för 75 pix. All heder till den stolta personalen, som dessutom har kul på jobbet.

G, U & Gästkritiker A2 tar alla Bakad fläsksida på bröd med pepparrotsvisp och äppelröra.

G: "Länge sedan jag åt så gott fläskkött. En rolig överraskning."
Betyg: 3.7 av 5

U:  "Riktigt bra lunchställe faktiskt, det hade jag inte förväntat mig. Var lite som Paul Potts X-factor audition. Extremt prisvärt dessutom."
Betyg: 4.0 av 5

A2:  "75 kr för hemlagat bröd till förrätt, en god vällagad huvudrätt och bra kakor med kaffe till efterrätt plus underhållning gör Glasade Gången till en riktigt prisvärd restaurang jag gärna besöker igen. Inredningen är rätt sorglig men det kompenserar den trevliga personalen upp med råge. Det är bra service, maten kommer fort och personalen tar sitt arbete på stor allvar. Viss personal tycks dock vara mer intresserad av att lurpassa på sina kollegor och attackera dom bakifrån för att brotta ner dom. Denna pågående kamp mellan jobb o djävulskap är extremt underhållande. Bra brottning i kombination med bra service och mycket och god mat ger Glasade Gången en välförtjänt 4:a. Läger man till sällskapet av Hägglunds främste svetsare blir det förstås en solklar femma men det kan man tyvärr inte ge Glasade Gången cred för."
Betyg: 4.0 av 5

Sammanfattande ord: Överraskande bra och prisvärt ställe och mycket roligt att ha ett så pass modernt upplägg på en restaurang som bedrivs av Stockholms Stad med funktionsnedsatta som ställets ryggrad.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar