Lunchkartan

torsdag 12 mars 2015

Beirut Bistro

Område: Hornsbergs Strand

Uppdatering 2016-02-04:
Efter en horribel takeawayupplevelse under lunchtid så tar vi bort vår tidigare varma hand från detta ställe.
Lammsteken med klyftpotatis var under all kritik. Köttet var så överstekt och torrt att den hade gått upp i brygga, potatisklyftorna var snålt tilltagna och skrumpna. Köttet hade dessutom en sur eftersmak.
Den vegetariska rätten hade köttslamsor i såsen och innehöll en enda sönderfriterad falafel och pirog samt en liten dolmades.
Drickan ingick heller inte som sist.
Vad hände?

Allmänt omdöme: Hornsbergs Strand har bjudit på många bra luncher under våra tidigare besök i området och vi undrade om Beirut Bistro kunde leva upp till den klassen. Restaurangen ligger vid vattnet och har dubbel takhöjd där man sitter och äter och över disken och köket längst in så finns det ytterligare en våning med bord. I mitten av lokalen så hänger det en mycket stor kristallkrona som lyckas se både plastig och lyxig ut på samma gång. På menyn så kan man kombinera lamm/fläsk/lax med ris/klyftpotatis/bulgur som man får komplettera med fyra olika sorters kalla meze vid salladsbordet. Mezen, det vill säga Libanesiska såser som tex Hummos och Baba Ganoush känns mycket fräscha och står på kylplattor, där det också finns även bröd och sallad. Det ingår läsk till maten och likaså kaffe. Lammet som kommer ut är mycket gott och saftigt och tillsammans med de krämiga såserna och klyftpotatisen så smakar det väldigt gott och är också effektivt mättande. Trevligt och prisvärt för 95 kronor.
G & U tar Lamm med klyftpotatis och fyra sorters meze

G: "Ett av de finare ställena jag ätit lunch på. Genomgående hög klass. Mycket gott lammkött. Jag vart väldigt nöjd. Extra plus till de sköna stolarna."
Betyg: 4.3 av 5

U:  "Fräscht, gott och mycket mättande. Positivt överraskad. Lokalen kanske skulle behöva lite mer karaktär dock, känns lite opersonligt. Istället för vitt och plastsilver så kanske mer murrigt mörkt och guld och med personal som det är lite mer eld i."
Betyg: 4.0 av 5 (takeawayupplevelsen 2016-02-04 tar nog tyvärr ner detta betyg till 2.5, och då är vi snälla.)

Sammanfattande ord: Mycket god mat, bra att man får ta hur mycket såser man vill. Allt kändes fräscht, det mättar gott och är dessutom väldigt prisvärt och stället har fin utsikt.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar