Lunchkartan

onsdag 4 mars 2015

Stockholms Internationella Restaurangskola

Område: Kungsholmen

Allmänt omdöme: Vi åkte till Stockholms Internationella Restaurangskola för att se hur framtidens kocktalanger utvecklas. De har luncher som innefattar tre rätter för 100 kronor, vilket lät tilltalande. Lokalen nås via en innergård på Alströmersgatan nära Fridhemsplan. Det rekommenderas att boka bord och lokalen är nästintill fullsatt när vi anländer. Vi blir placerade vid ett litet bord och får bröd och smör och får menyn förklarad för oss. Man kan välja på pocherad sej eller oxbringa, och vi tar bägge två fisken. Vatten är enda drycken som ingår, bubbelvatten kostar 10 kronor extra. Förrätten kommer ut och är en tallrik med en mycket liten portion av laxtartar med kapris och rödbetstärningar. Det är mest en axelryckning i väntan på huvudrätten. Den pocherade sejen kommer ut, fint upplagd men alldeles för snålt tilltagen. Man får dessutom krydda på med både salt och svartpeppar för att ge tungan någon form av stimulans. Efterrätten räddar upp det lite mot slutet, en god kanelglass med stekta äpplen och havrecrunch. Bryggkaffe kostar en tia extra. Servicen är dock god och eleverna är proffsiga och trevliga, men maten känns anpassat efter ett äldreboende och är oinspirerande och slätstruken.
G & U tar trerättersmeny med laxtartar till förrätt, pocherad sej med ägg och räkor till huvudrätt och kryddstekta äpplen med kanelglass och crunch till efterrätt.
G: "Maten smakade inte så mycket även om råvarorna var bra. Mycket god efterrätt och bra service. Förväntade mig mycket mer. Jag brukar sällan klaga på portionsstorlekar, men det här var till och med lite för lite mat för min mage."
Betyg: 2.75 av 5

U:  "Smakade inte mycket, alldeles för små portioner. God efterrätt men helhetsintrycket är faktiskt en besvikelse. Borde finnas större utrymme för experimentlusta på en skola. Fegt och trött."
Betyg: 2.5 av 5

Sammanfattande ord: Slätstruket ställe med mat som inte smakar så mycket och med för små portioner. Bra service och god efterrätt.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Svarta Rävfen, Grillska Köket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar