Lunchkartan

torsdag 5 mars 2015

Babas Burgers and Bites

Område: Rågsved

Allmänt omdöme: Det hypade Babas Burgers and Bites hamnar i vår skottglugg denna gång. Vi parkerar utanför stället i ett bostadsområde i Rågsved och får först inte upp dörren när vi provar, så en ur köket får komma och rycka upp den åt oss. Lokalen är mycket liten, endast 8 sittplatser, varav fyra är vid en bardisk där man tittar ut genom fönstret. Så det känns mer som ett gatukök egentligen än en restaurang. Vi beställer varsin Latinoburgarmeny av en lite äldre latinosvensk med glimten i ögat. Den kostar 95 kr med pommes och läsk. Vi är rätt tidiga här så det finns fortfarande platser att sitta på så vi sätter oss vid fönstret och sjunker ner på vår barstol och lyssnar på ljudet av svensk hiphop som kommer ur högtalarna och kökspersonalens släpiga sydamerikanska spanska. Vi får snart våra burgare med avokado och strimlat kött. Det smakar gott men det är förvånansvärt lite riv i den. Pommesen är krispig och fin, läsken är en vanlig burkpepsi. När det börjar strömma in kunder så smått så blir man mer och mer irriterad på den där ytterdörren som inte går att öppna eller stänga om man inte har gått en kurs i ämnet. Det drar kallt när den står på glänt och man får sitta med jackan på. Kaffet värmer dock men kostar 15 kr extra. Personalen är väldigt trevliga och coola och har en varm jargong med kunderna vilket gör att stället får själ. Men har man inte vägarna förbi Bjursätravägen i Rågsved så tycker vi kanske inte att det är värt resan. Det är en cool grillkiosk och man blir mätt av maten, men mer än så är det egentligen inte.

G & U tar Latinoburgarmeny

G: "Det enklaste stället vi varit på kanske, också det minsta. Maten var väl hyffsad, men inget jag blev direkt förtjust i. Dörren som ingen kunde stänga förutom personalen var rätt irriterande."
Betyg: 2.25 av 5

U:  "Skön atmosfär och kul att stället ligger i Rågsved. Burgaren var dock inte värd någon omväg även om jag gillar att de har en annorlunda approach med latinoinslag, hade dock önskat mig mer smak med det i åtanke. Goda pommes och cool personal dock. Man vill bli kompisar med dem."
Betyg: 2.75 av 5

Sammanfattande ord: Spännande atmosfär, ganska mysigt ställe och trevlig personal. Burgaren var god, men inte något särskilt.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Love Food Cafe




Bonus: Graffitiexpedition i Rågsved

 Det finns ett industriområde i utkanten av Rågsved som kan vara det närmsta en Sydamerikansk kåkstad man kan komma i Sverige. Området har dessutom blivit någon sorts frizon för graffitimålningar och det finns riktigt fina konstverk här på de ruffiga plåtväggarna och de fallfärdiga blockmurarna. I området så finns det också väldigt många rumänska lägerboenden vilket gör hela upplevelsen ännu mer exotiskt där de vandrar i grupper längs de leriga vägarna mot Högdalens Centrum.

Väl värt en resa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar