Lunchkartan

torsdag 26 mars 2015

Seltas Mat

Område: Vasastan

Allmänt omdöme: I utkanten av Vasastan finner vi en hel del kontorskvarter som gränsar mot den gråa Norra Stationsgatan. Ett ganska trist område enligt många, men av erfarenhet så vet vi att det kan gömma sig bra lunchrestauranger i en sådan mylla, som gyllene kantareller som trivs bäst i skugga och fukt. I en av dessa kontorskomplex på Hälsingegatan så hittar vi lunchrestaurangen Seltas Mat som nås via en innergård. Det är torsdag, vilket innebär att lunchrestaurangernas vanliga ärtsoppa med pannkakor står som spön i backen. Så även här, men enligt menyn så görs det med en tvist. Pannkakan är en ugnspannkaka med egengjord sylt och grädde, ärtsoppan har en tillbehörsavdelning med fläsk, mejramskorv och oxbringa och tre olika sorters senap och färska örter. Det tråkiga är att den här avdelningen står precis där man ska betala och det känns rätt stressigt att sleva i alla dessa saker i sin ärtsoppa med en hord av stampande kontorsarbetare bakom. Pannkakan kommer dock färdigkomponerad och är lite som en muffins i storlek och ser mycket aptitlig ut. Personalen i kassan verkar trivas på sitt jobb och småpratar med gästerna på ett trevligt sätt. Det är rätt trångt inne i lokalen och den har drabbats av vissa felbeslut rent designmässigt, som att lågt hängande lampor är placerade där man ska gå förbi borden och så vidare. Maten är dock god och salladsbuffén har lite roliga överraskningar som portobellosvamp. Det ingår dessutom kaffe och en liten efterrätt i form av en smulpaj. Maten kostar 95 kr på menyn egentligen men hon i kassan ser mystiskt på oss och tog 85 kr per skalle. Den här bloggen börjar snart att löna sig kanske? Eller så har de pensionärsrabatt.

G, U & Gästkritiker A tar alla Seltas ärtsoppa med tillbehör på sidan (fläsk, mejramskorv & oxbringa). Serveras med 3 sorters senap & färska örter. Dessert: Seltas ugnspannkaka med egen sylt & lättvispad grädde.

G: "Jag har säkert gräddat tiotusen pannkakor i mitt liv och ätit otaliga tallrikar med ärtsoppa och det här står sig väldigt bra. Jättegott. Precis min typ av mat."
Betyg: 4.3 av 5

U:  "Bra ambitioner med en intressant och prisvärd meny. Maten var god men lokalen känns lite överbelamrad och stressig."
Betyg: 3.5 av 5

A:  "Maten var riktigt god men ett ganska trist ställe annars. Trångt mellan borden och höll på att slå huvudet i en lampa. Ett plus för avsaknaden av vitt kakel dock. "
Betyg: 3.5 av 5

Sammanfattande ord: Trevlig meny och prisvärt ställe med god mat, lokalen och flödesschemat borde dock ses över.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

2 kommentarer:

  1. Hej Lunchligan,
    Vad rart gjort att se att ni tagit er tid att recensera oss, tack!
    Man blir ju lite hemmablind när man jobbar, men detta har ändrats:
    * Lampor höjts
    * Minskat sittplatserna, mer utrymme
    Tyvärr har vi inte hittat en lösning för ärtsoppan med kön. Men, kommer man innan 11.30, så är det absolut lugnare.
    Rabatt finns för pensionärer :-) 10kr på hela menyn samt före kl.11.30 även 10 kr till för pensionärer (nytt) .
    Så en dagens för 95 kr, blir då alltså 75 kr för pensionärer före kl.11.30.
    Vi tar även bordsbokning, om man vill känna sig säker på tid & pris :-) maila oss: info@seltas-mat.se eller ring 08-33 25 31 (09-14.30)
    Önskar er välkomna igen & som sagt tack igen för era åsikter.
    Med vänliga hälsningar
    Jessica & Janne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jessica & Janne,
      vad roligt att få feedback på detta och kul att ni kunnat använda våran recension på ett konstruktivt sätt för att förbättra eran (redan bra) restaurang ytterligare ett snäpp. Vi kommer snart tillbaka på inspektion! /G & U

      Radera