Lunchkartan

tisdag 24 november 2015

Babajan

Område: Östra Södermalm

Allmänt omdöme:Vi rör oss österut på Söders halvmåneformade landmassa tills vi stöter emot restaurangen Babajans menyställ. Vi går in i den avspända lokalen, blir rekommenderade att ta soppan av en kvinna med två stora hundar fast väljer istället den franskklingande rätten Chicken Chassure. Vi tar rykande färskt bröd med hummus och egenkärnat smör samt en drös med fina oliver på ytterligare en tallrik. Vattenkaraff balanseras skickligt till bordet trots våra överfulla händer. Själva sittdelen är rätt slätstruken med pensionäriga bord och stolar. Barstolsarrangemanget vid baren med en upphöjd orientalish sittdel i hörnet ser trevligare ut. Kycklingen kommer ut, inte något fantastiskt upplägg och smakar heller inte så mycket. Den avslappnade stämningen, tillbehören och personalen höjer betyget.
U & Gästkritiker R & Gästkritiker D tar Chicken Chassure (Kyckling i vitt vin, svamp och potatismos med ärtor) för 95 kronor.

U: "Ganska enkel mat men tillbehören med brödet, oliverna och hummusen höjde. Trevligt och avslappnat ställe, men skulle kunna bli ännu mer personligt." /> Betyg: 3.25 av 5

Gästkritiker R: "Bra lunchställe med vällagad mat och stort plus för det nybakta brödet med hummusen som smakar ljuvligt."
Betyg: 3.75 av 5

Gästkritiker D: "Stor variation på rätterna här och man blir sällan besviken, bra tillbehör och gott kaffe."
Betyg: 3.75 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar