Lunchkartan

torsdag 19 november 2015

Nya Carnegiebryggeriet

Område: Hammarby Sjöstad

Allmänt omdöme:I kallt hällregn sprintar vi fram genom Årstaskogen och fram till den genomplanerade Hammarby Sjöstad med dess välmående homogena befolkning. Vi riktar in oss mot det stora Lumakomplexet där vi har hört att restaurangen och mikrobryggeriet Nya Carnegiebryggeriet ska finnas. Årstaskogens förrädiska gångsstigar har sinkat oss så det är en sen lunch som ska inmundigas. Lokalen är nästan tom och vi blir trevligt bemötta och tar plats vid ett fönsterbord i den nedtonade lokalen som förutom vitt också går i svagt gult och lite brunt. Vi gör våra val, får en tillbringare vatten, hembakt bröd och en klick kärnat smör på ett träfat samt en skål buljong var som en liten aptitretare. Det känns stillsamt och lite lätt gubbigt men samtidigt trevligt. Den vietnamesiska mackan Bahn Mi, en vietnamesisk macka med grillad fläskkarré, syrade grönsaker och färsk koriander och Polentan med pocherat ägg och friterad svartkål kommer ut och ser aptitliga ut, kanske inte i de största portionerna förvisso. Gästkritiker A avnjuter sin lunch med ett platsbryggt lättöl för 25 kronor extra. Allt smakar gott men mättnaden uteblir. Gott kaffe ingår samt en trevlig och avspänd personal.
U tar Bahn Mi (Vietnamesisk smörgås med grillad fläskkarré, syrade grönsaker och färsk koriander) & Gästkritiker A1 tar Polenta, pocherat ägg och friterad svartkål för 95 kr med halvlljus pale ale för 25kr extra

U: "Stillsam och trevlig miljö med god mat och bra service. Portionerna kunde vara större." /> Betyg: 3.5 av 5

Gästkritiker A2: "Bra atmosfär och fin inramning i trevlig lokal. Alltid varit bra och spännande mat vid mina lunchbesök här."
Betyg: 3.75 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar