Lunchkartan

söndag 1 november 2015

Krubberiet

Område: Länna

Allmänt omdöme: Vi svänger av motorvägen vid Lännaavfarten, tar vänster i två rondeller och parkerar på en av de otaliga parkeringsplatserna som är omgiven av hangarer med skyltar där man kan läsa namn som City Gross, Jysk, Media Markt, Stadium osv. Kungens Kurvas twin city. Vid sidan av Stadiums skjutdörrar så ligger en liten rund kiosk som heter Krubberiet som är specialiserade på korv. Detta ställe har fått ett bra rykte i korvätarkretsar och det märks på den rätt så långa kön till luckan. Det är en man i 30-årsåldern som driver stället och det märks att han brinner för sina korvar. Menyn är spännande och ganska så omfattande med standardkorvar med bröd från 60 kronor och sedan har han specialkorvar för en femma extra och lyxkorvar för 15 kronor extra i stil med vildsvinskorv, älgkorv mm. Därtill finns ett stort utbud av såser och tillbehör som surkål till exempel. Loka eller läsk går på 15 kronor. Ett mjukisbyxpar framför oss med stadiumpåsar ser konfunderade ut, de verkar vilja ha något vanligt och velar ett tag, de är inte beredda på att dessa stoppade fjälster är rökta över enbärsris i två dygn utanför Norrtälje. Det är vår tur och vi låter mannen i luckan välja åt oss och det blir en spännande Pusztakorv (ungersk korv m vitlök) i baguette med dijonnaise, nån surkål/saltgurka i färsk baguette som slutar på 75 spänn. De har ingen vegetarisk korv som tex Günters har så därför så blir det bara en av oss som kan äta, vilket är synd. Baguetten som korven ligger inuti, har en magnifik frasighet och såserna är riktigt goda. Korven är intressant och har en fin köttsmak och känns färsk. Det är helt klart den bästa korv med bröd vi ätit i Stockholmsområdet. Mycket roligt att den ligger så otippat till också. Dock så är det inte lika kul att stirra på bilar medan man äter sin korv. Vänder man på det så kan man ju äta i bilen, fälla tillbaka stolen och lyssna på sin favoritmusik. För ett högre betyg så hade det suttit fint med ett vegetariskt alternativ, någon form av luncherbjudande, kanske en kaffetermos man pumpar själv plus en något roligare närmiljö i form av lite enkel rekvisita kanske. Vi blev inte mätta heller, så kunde vara najs med ett system där man kan slänga in en till korv så att det blir en dubbel som de har på Günters. Hur som helst, gillar man korv så har man all anledning att åka den långa resan hit.
U tar en Pusztakorv (ungersk korv m vitlök) i baguette med dijonnaise, nån surkål/saltgurka i färsk baguette 75 kronor.
U: "Toppkorv på oväntat ställe. Helt klart värt resan hit."
Betyg: 3.5 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
Günters, Taylor & Jones

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar