Lunchkartan

fredag 6 november 2015

The Good Gringo Foodtruck

Område: Lindhagen mfl

Allmänt omdöme: Efter massiva påtryckningar från vår kära oxh ständigt växande läsarkrets så ger vi idag oss ut på vårt första Food Truck span. Då vi har recenserat till exempel korvkiosker förut så har vi egentligen inget problem med detta. Food truckvågen har pågått i några år nu och blivit en självklar del i Stockholms lunchutbud. Antalet bilar ökar ständigt och därmed också utbudet på olika sorters mat. Vi flanerar längs Lindhagensgatan där det ryktas om att det ska finnas dessa rullande matbilar. Mycket riktigt så står det två fordon framför 3s lokaler. Vi väljer The Good Gringo som kränger burritos vilket känns piggt då vi inte recenserat någon sådan rätt. Två flugor i en smäll alltså. En pedagogisk meny vid luckan förklarar steg för steg hur det går till. Vill tar Burrito som grund, sedan Barbacoa som är ett nötkött som långkokats, dvs pulled beef. Sedan finns ytterligare val som guacamole tex som kostar en tia extra plus att man kan ta läsk eller loka för en tjuga extra. Personalen är engelskspråkiga vilket känns lite småexotiskt. Våra namn tas vid beställning och ropas ut efter ett tag. Vi får en inlindad burrito i aluminiumfolie och en liten pappkasse med nachos. Då vi är mitt i lunchruschen så går vi in på en lugnare sidogata. Burriton har en aning degigt hölje med mycket fin fyllning med barbacoan, salladen, riset och guccan. Nachona var inte så många men är ändå ett trevligt tillbehör. Den lilla kassen har food truckens logga tydligt vilket är en smart liten reklampelare. Priset är lite väl häftigt då det kostar som ett vanligt lunchrestaurangbesök, 85 spänn som grund. Vänder man på det så sparar man ju tid. Food trucksen livar helt klart upp lunchscenen i vår kungliga huvudstad och det är dessutom trevligt att folk vågar ha lite spännande menyer och experimenterar lite.
U & Gästkritiker M2 tar Burrito m Barbacoa. U tar extra guacemole o M tar en Loka. U: "God burrito med fina smaker, dock lite för liten för det priset. I Mexico har de Burritos big as your head. Det här var väl Burritos as big as your fist på sin höjd. Sjysst koncept annars."
Betyg: 2.75 av 5

Gästkritiker M2: "Överraskande gott. Lite degigt bröd. Formen gjorde den en aning svåräten, hade varit bättre att ha den mer avlång. 105 spänn för detta är en aning för mycket."
Betyg: 2.5 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar