Lunchkartan

torsdag 5 november 2015

Taylor & Jones

Område: Hornstull

Allmänt omdöme: Vi möts i ett milt senhöstväder utanför Hornstulls tunnelbana. G har torkat blod på ena örat efter en dunkel rakning på morgonen men är det någonstans där man kan ha en sådan estetisk krydda så är det just här. Vi går in i Hornstulls galleria. Det är rätt sent för lunch, närmare 14, så det är inte en människa inne på korvstället Taylor & Jones. Vi beställer en lammkorv och en fläskkorv och ser att de har ett luncherbjudande att om man tar en sideorder för 25 spänn så får man även en loka och en kaffe. Vi kör på det. Lokalen har korrugerade plåtar lite här och där och vissa bord är upp och nedvända oljefat. Matsalen har två avdelningar, en mot gallerian och en mot gatan. Vi sätter oss mot galleriahållet till där det är bord och stolar i normal sitthöjd (den mot torget har mest barstolar) och får strax våra korvar. Presentationen ser aptitlig ut. Salladen man beställde till kommer i en liten stålkopp och är rätt futtig. Kaffet serveras i glas och smakade finfint. Rykande het upptill och iskall nedtill, hur det gick till är en gåta. Bra ställe, lite torra korvbröd om man ska vara petig.
G tar en Sherman (kryddig lammkorv med grönkålsstuvning & baconströssel i bröd) för 82 kronor + en blandsallad för 25 kronor, U tar en Bengan (fläskkorv med surkål, pickles och kaprisslaw i bröd) för 72 kronor + en coleslaw för 25 kronor. G: "Smakade bra, fin sting i korven. Annars var det väl lite väl enkel mat för 100 spänn."
Betyg: 2.8 av 5

U: "God korv, trevlig meny och upplägg. Avspänd lokal o personal. Kommer nog mer till sin rätt på kvällen då de har ett rikt urval av ölsorter plus att korvarna kostar samma då med."
Betyg: 3.0 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
Günters, Krubberiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar