Lunchkartan

söndag 8 november 2015

Da Giuliano

Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: Det är söndag, vilket innebär en dag av vila inför veckans luncherbjudanden om det nu inte var så att det finns ställen som erbjuder helgluncher. Italienaren Da Guliano vid Hornsbergs Strand är en av dessa och har helglunchöppet ända till 16.00. Det råkar vara Fars Dag vilket innebär att de flesta restaurangbesökare går ut och äter på kvällen vilket märks på kundantalet i restaurangen. En bastant italienare med pondus står bakom baren och välkomnar oss. Borden har rutiga dukar och ljus står på borden om än otända. Vi sätter oss vid ett bord nära en fondvägg som är en affish på en stenmur, ser inte så bra ut i verkligheten men blir oväntat bra på bild vilket kanske är viktigare. Helglunchen kostar 129 kronor jämfört med 95 på vardagar. Vi beställer och snart kommer en brödkorg med fina baguetteskivor.och gott vitlökssmör.ut samt en salladsskål och en karaff med vatten. Det är en fin utsikt över vattnet men vi saknar musik och kanske att ljusen borde ha tänts. Maten kommer ut och ser aptitlig ut. Finkaffe ingår och den dubbla macchiaton var finfin, dessutom finns det italienska skorpor vid sidan på ett fat.
U & L & Gästkritiker C tar U: "Charmig restaurangägare med pondus. God hemlagad mat med fina smaker, gott bröd. Salladen lite trist och inredningen lite artificiell."
Betyg: 3.5 av 5

L: "Det kan vara svårt att få till en vegetarisk pasta men tycker att de lyckades bra. Minus för avsaknad av musik och att ljusen inte tändes vid vårt bord."
Betyg: 3.25 av 5

Gästkritiker C: "Riktigt god pasta, perfekt kokt. Trevligt ställe med fin utsikt. Något dyrt för en pasta men det var trots allt helglunch."
Betyg: 3.25 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
Il Ponte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar