Lunchkartan

lördag 25 juli 2015

Anna Giertz Café

Område: Tumba

Allmänt omdöme: Hågelbyparken är förortens svar på Tivoli eller Hadrianus villa utanför Rom. Här finns förutom herrgårdsbyggnader även välskötta gräsmattor, fontäner, små vattenfall och näckrosdammar. Stället är mycket populärt för bröllopsfotograferingar, särskilt för Svensk-Iranier och Svensk-Syrianer som poserar framför de små vattenfallen med utstuderat dramatiska gester. Cafe Anna Giertz ligger i en mindre herrgårdsbyggnad och har en träig och rustik inredning med en tillhörande grusad uteplats med trädgårdsmöbler. De har också luncher, även på helger. Det är ett lunchbricksystem här och vi tar mycket vant upp en bricka med bestick, servetter och glas. Tar bröd och smörar på dem från en bytta i bara farten. Beställer en Biff Stroganoff och en Vegetarisk Sallad, sätter oss vid ett massivt träbord och får snart maten. Biff Stroganoffen ser lika tråkig ut som den smakar, salt och lite besk med saltgurkor som förstärker den smaken. Riset är rätt trist och det finns inget grönt förutom några ärtskott. Bulgursalladen ser desto roligare ut och smakar dessutom bättre och har en hel del överraskande ingredienser som höjer anrättningen, som en fin hummusröra och knaprig rödkål till. Brödet var lite torrt och trist. Kaffe ingår och lunchen kostar 95 kronor, vilket var lite dyrt för det man fick, iallafall Biff Stroganoffen. Hågelbyparken rekommenderas annars, ett tips är att ta med mat själv och grilla på en av de stora grillarna vid vattnet.
U tar Biff Stroganoff & L tar Bulgursallad med mozzarella och soltorkade tomater.

U: "Trist och salt Biff Stroganoff utan grönt till. Tror dock att det här stället brukar prestera bättre. L:s Bulgursallad var ett snäpp bättre till exempel. Lokalen var lite trist för att ligga i en fin miljö, kändes som en värmestuga. Omgivningen är värt resan ändå. Missa inte vattenfallen där regisserade bröllopsfotograferingar pågår allt som oftast."
Betyg: 1.75 av 5

L: "Mycket god sallad som smakade bättre än vad den den såg ut på pappret. Brödet var lite trist. "
Betyg: 3.25 av 5

Sammanfattande ord: "Varierande matupplevelse i en rätt ordinär lokal som man kunde kräva mer av med tanke på de mysiga omgivningarna. Brödet torrt, sallad fanns ej. Litet plus för att de har lunch även på helger."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Farsta Gård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar