Lunchkartan

måndag 27 juli 2015

Café Solbacken

Område: Södertälje

Allmänt omdöme: Torekällberget är Södertäljes motsvarighet till Skansen och är precis som huvudstaden mer av ett friluftsmuseum än en utpräglad djurpark. Torekällberget är uppdelat i två delar, Landet och Staden. Den förstnämnda är ett antal gärdsgårdsomgärdade hagar med en hop getter och den sistnämnda är en rätt så trevlig skara av gamla trähus där också Solbackens Café ligger alldeles intill Stadens torg. Det är en mycket pittoresk småstadskänsla som råder här. Vi beställer varsin vegetarisk lasagne inne i kaféet och får välja på tre olika dressingar till den grönsallad som ska komplettera lasagnen. Vi väljer vinägrett, får en nummerlapp, tar lite citronvatten från en stor glasbutelj och sätter oss sedan på den grusbelagda baksidan där små träbord och trädgårdsstolar är grupperade. Majoriteten är småbarnsfamiljer vars avknoppningar stojar och springer runt så att gruset sprätter under deras små fötter. Gråsparvar sitter kaxigt nära matgästerna och norpar då och då något från de kvarlämnade tallrikarna som inte tagits in än. Maten tar sin lilla tid att komma ut och när den väl gör det så är det en stressad sommarvikarie som nervöst tittar sig runt och viskar vårt nummer och håller så när på att trampa på en pojke som leker i gruset vid vårat bord. Lasagnen ser rätt ordinär ut och grönsalladen är rätt standard med en rätt trist isbergssallad som är lite blek. Vi smakar och tycker oss ändå känna en liten hetta som förvånar oss. Spenaten ger lasagnen lite karaktär men det är totalt sett en ganska ordinär cafélasagne som inte mättar särskilt väl. Kaffe ingår men priset för lunchen, 100 kronor, känns i överkant för den här maten. Nåja, friluftsmuseet var gratis iallafall och vi går och gratistittar på en till getabock.

U & L tar en Vegetarisk Lasagne Mix

U: "Ett ganska mysigt ställe med en berså som kan bli lite stojig då det är mycket småbarn här. Maten tog en stund att bli klar och när den väl kommer ut så är det ett standardupplägg utan större ansträngning och smakar därefter. Rätt dyrt."
Betyg: 1.75 av 5

L: "Ganska bra smak i lasagnen, men för lite mat, för dyrt och tog lite för lång tid att komma ut. Rätt mysigt ställe ändå."
Betyg: 1.75 av 5

Sammanfattande ord: "Rätt ordinärt café i en annars mysig omgivning."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Farsta Gård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar