Lunchkartan

torsdag 23 juli 2015

La Neta - City

Område: City

Allmänt omdöme: La Neta är en Mexikansk taqueria som det blev stor uppståndelse kring när de öppnade i City för ett antal år sedan. Priserna duggade tätt och Stockholm hade fått sitt första riktiga tacoställe enligt många, långt ifrån Fredagsmysets försvenskade tacovarianter. Numera finns det också en La Neta på Söder, men vi besöker originalrestaurangen på Barnhusgatan,som är en lugn sidogata till Drottninggatan. Barnhusgatans restaurang ligger en halv trappa ner och är ser ut att vara inredd för en hundring ungefär. Det är vita väggar och två färgfält i nederkant av väggen i rött och grönt, precis som många hak i Mexiko. En korridor där det ofta är kö leder till kassan som sitter ihop med det öppna köket. Lunchen består av två stora tacos och det finns ungefär tio stycken olika att välja bland. I lunchpriset för 95 kronor så ingår det även läsk eller kaffe till maten samt ris. Kaffet är dock märkligt nog slut informerar den unga mannen i kassan oss. Vi tar blippucken och går in i matsalsdelen där det är trångt och stimmigt med långbord i trä och stora fotografier på mexikanska marknadsmiljöer på de vita väggarna ovanför färgfälten. Vi sätter oss vid den bänk som är närmast fönstergluggarna. Efter en stund så lyser pucken röd och vi går till kassan där det står två tallrikar med tacos. Nu är det tänkt att man ska ta tillbehör från en bänk i matsalsdelen för att krydda upp sina tacos så som man önskar. Här finns också ett stort värmetråg med ris. Vi tar koriander, silverlök, lite röd sås och lite grön sås och vatten från en tillbringare för att dryga ut läsken. Vi öppnar våra bröd och blir lite besvikna. Det är snålt tilltaget vad gäller både kött, ost, avocado. Riset är geggigt och grovt överkokt och har skrumpna majskorn i och smakar under all kritik, ser ut som något man matar grisar med. Varför servera något sådant? Köttet var dessutom torrt och trist, ananasen lite gammal osv osv. Vi har varit här många gånger förut, men aldrig under lunchtid, dessvärre har vi sett tendensen till att det blivit allt sämre här. Oengagerat, slappt och snålt. Det borde såklart vara precis tvärtom, då lokalen och kökspersonalen känns som en bra kombo, men ska det smaka så här så är det ingenting att återvända till. Någon borde rikta upp det här stället ordentligt.

U tar en Gringa (Marinerat fläskkött med ananas) och en Pirata (Stekt nötkött med guacamole) L tar en Papas (Potatis, chili & lök) och en Verduras (Morötter, zucchini, lök & paprika)

U: "Vilken besvikelse. Hur mycket som helst att anmärka på. För några år sedan var det riktigt bra här, men den här lunchdagen var en svart plump i protokollet. Snålt tilltaget med allt, riset som man får ta till var ett haveri. Anledningen till att det inte blir lägre betyg är att jag varit här många gånger förut och vet att de kan bättre än vad de presterade idag."
Betyg: 2.0 av 5

L: "Har varit ett favoritställe innan, men de senaste året har det tappat i kvalitet och idag var det rent ut sagt dåligt. För lite mat och riset var uselt."
Betyg: 2.0 av 5

Sammanfattande ord: "Slarvigt, snålt, oengagerat. Lokalen är rätt charmig men trång. Gå hit när det inte är lunch istället."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar