Lunchkartan

tisdag 28 juli 2015

Punschkällaren

Område: Trosa

Allmänt omdöme: Vi åker ut till den mycket pittoreska lilla staden Trosa för att kontrollera lunchkvalitén även här. Vädret är för omväxlingsskull ganska varmt och det regnar inte ens. Vi strosar genom mysiga gator med gamla trähus längs den lilla ån, vi kryssar över små blomsterprydda träbroar och kommer så fram till en restaurang med det gemytliga namnet Punschkällaren. Vi gillar namnet och att de har en liten påbyggd del på källarrestaurangen där man har utsikt över ån och de småbåtar som puttrar fram planlöst i jakt på en reva av blå himmel måhända. Vi sätter oss vid ett fönster, beställer vid bordet av sommartrevlig personal och går in i den mörka källardelen med eldstäder och tjocka väggar i jakt på sallad, dricka och bröd. Salladen är vad den är, men rätt krispig. Välspädd lingondricka och citronvatten står framme på ett bord men de har också kolsyrat vatten bakom disk. Köttfärslimpan som kommer ut ser aptitlig ut och smakar också bra med lite knaprig bacon som lyfter rätten lite extra tillsammans med en mycket god gräddsås. Fiskgratängen var riktigt god men räkorna var lite torra. Dessutom så stod det att det skulle vara scampi. Rätten hade absolut klarat sig utan dessa. Kaffe ingår.
U tar Köttfärslimpa med bacon, gräddsås och potatis & L tar en Fiskgratäng med lax och räkor.

U: "Trivsamt och mysigt ställe med gedigen mat. Med bättre sallad, bröd och kanske en kaka till kaffet så hade det blivit ett bra betyg."
Betyg: 3.5 av 5

L: "Fiskgratängen var mycket god men de torra räkorna drar ner betyget. Goda måltidsdrycker, brödet kunde varit bättre, fanns bara knäckebröd."
Betyg: 3.5 av 5

Sammanfattande ord: "Mysig restaurang med trevliga omgivningar med mat som är vällagad och kommer i bra portioner."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar