Lunchkartan

torsdag 9 juli 2015

Indian Garden Hornsbergs Strand

Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: Sommaren har glömt bort Stockholm för ett tag så därför vill vi värma upp våra sinnen med en tillfällig lunchflykt till ett kök från ett varmare land så att åtminstone våra smaklökar får resa iväg till värmen. Lunchutbudet är skralare nu när det är semestertider, men det finns fortfarande några enstaka fyrbåkar på lunchhimlen som inte vill släcka sin låga. Indian Garden är Stockholms absolut kändaste indiska restaurang som i begynnelsens gryning bara kunde avnjutas på Söder, men som nu knoppat av sig till både Liljeholmen (som recenserats tidigare, se den knapphändiga recensionen här), Vasastan och Hornsbergs Strand. Mästerkocken Karim Rezaul som driver kedjan är prisbelönt både på hemmaplan och i utlandet och restaurangerna har vunnit Europas bästa indiska restaurang och mycket annat. I Hornsbergs Strand så ligger restaurangen på Franzengatan som är den lite lugnare gatan som går parallellt med strandpromenaden, det är en långsmal och ganska liten lokal som sommartid har en uteservering som gör stället en aning större. En mycket trevlig dam från Bali som alltid går omkring med ett leende på läpparna fungerar som spindeln i nätet på restaurangen och är den som tar hand om gästerna, sedan är det en hop manliga servitörer och kockar som är lite mer anonyma. Det är ganska lugnt i restaurangen, då vi kommer klockan 14.00, vilket fungerar alldeles utmärkt här, då lunchen håller öppet ända till 15.00. Vi gör våra val och beställer även ett vitlöksnaan, tar måltidsdryck från kassan som är antingen isvatten eller saft, och sätter oss sedan vid ett bord längst in i lokalen med utsikt över gatan. Maten kommer, en lammrätt, Lamm Balti och en vegetarisk rätt med ost, Palak Paneer. Tallrikarna har små nedsänkningar så att de olika matslagen separeras, det märkliga här är att en mycket stor del tas upp av en rätt blaskig och ful citrongräs/linstjosan. Salladen man får är också lite i underkant. Själva maten smakar ändå mycket gott och kvinnan från Bali kommer då och då fram och är trevlig. Kaffe ingår ej men Balikvinnan bjuder på en kopp. Kaffe ingick förr.
Kanske inte ett av de bättre besöken här.

U tar Lamm Balti & Gästkritiker L tar Palak Paneer.

U: "Curryn är riktigt bra och det smakar sammantaget bra allting. Lite smågrejer drar ner betyget lite, presentationen kunde vara bättre med ett sådant rykte som restaurangen har. Kockarna är lite sömniga och borde få ha ett personalrum så de slipper sitta ute i restaurangen och hänga, känns inte så proffsigt."
Betyg: 3.75 av 5

L: "Fick stark mat fast jag bad om mild, rätt så lite ris. Gott annars och riktigt bra vitlöksnaan och trevlig service."
Betyg: 3.5 av 5

Sammanfattande ord: "Vällagad indisk mat, dock så borde personalen ha ett personalrum eller avlastas."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Shanti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar