Lunchkartan

torsdag 16 juli 2015

Restaurang Lingon

Område: Lindhagen

Allmänt omdöme: En av våra favoritlunchrestauranger på Kungsholmen, Fazer, har tydligen en systerrestaurang bara några hundra meter bort på Lindhagensgatan i glashuset där mobilföretaget 3 huserar. Detta fick vi veta samtidigt som vi nyligen var hemkomna från en veckas öststatskryssning som hade buffémat från helvetets innersta eld. Så då vi fick nys om detta ställe så ilade vi dit så fort som våra ben kunde bära oss och kastade oss in i den rätt anonyma, men luftiga lokalen. Det är en bricklunchrestaurang och den första stationen är brödet där man kan välja på fyra olika sorters smör och lite annat smått och gott. En trevlig och lovande start som får oss att lystet blicka mot vad nästa station har att erbjuda. Salladsbuffén är bra med riktigt fräscha grönsaker men inga egentliga överraskningar. Lunchdrycken är vatten eller kolsyrat vatten ur kran. Efter salladsbuffen så kommer två olika huvudrätter: wallenbergare med tillbehör och ett vegetariskt alternativ i form av en vegetarisk paella med örtcreme. Då det är torsdag så serveras det också pannkaka. Pannkisarna är rätt standard men tillbehören riktigt bra, grädde, kolasås, nötter och mycket annat, precis som på Fazers lunchrestaurang. Damen från Dalarna i kassan är en glittrande pärla och ger stället karaktär trots att det annars är rätt anonymt. Vi sätter oss och hugger in. Det smakar gott allting, särskilt salladen som är riktigt krispig och fin. Brödet var det enda som inte höll klassen, trots de olika tillvalen som erbjöds. På det hela taget så är det här stället inte i samma klass som Fazer, men det är å andra sidan mycket billigare också, endast 84 kronor. Väger man in detta så är det en riktigt prisvärd lunchrestaurang. Kaffe ingår till skillnad från Fazerrestaurangen, men de har otroligt nog samma puckade system att man måste gå ut från restaurangen till en kiosk i 3:s atrium.


U & L tar bägge lunchbuffén.

U: "Riktigt prisvärd lunchrestaurang med bra mat och sallad. Pannkakornas tillbehör är det hög klass på. Att behöva gå ut från restaurangen för att få kaffe är inte okej."
Betyg: 3.75 av 5

L: "Ett ställe jag gärna går tillbaka till. Barnvänligt, trevligt bemötande och maten väldigt god, generös och fräscht. Dessutom prisvärd. Kunde varit lite mer rätter att välja på och fler dryckesalternativ."
Betyg: 3.75 av 5

Sammanfattande ord: "Riktigt prisvärd och bra lunchrestaurang med trevlig personal. Saknar kanske de där riktiga topparna för att få ett högre betyg."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Fazer Lindhagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar