Lunchkartan

tisdag 21 juli 2015

Robbans Pizza

Område: Tumba

Allmänt omdöme: Regnmolnen ligger dräktiga över ett sommarsömnigt Tumba. Vi rör oss längs med Dalvägen, ett transportstråk med låga industribyggnader i plåt blandad med en och annan vilsen villa som har konverterats till solarier, pizzerior och hyrfilmsbutiker. Vi svänger av vid ett konglomerat av plåthus där den beryktade pizzerian Robbans Pizza ska ligga. Parkeringen är full trots att klockan är över 15.00, så vi ställer bilen utanför en tveksam skönhetssalong i samma blåa plåtbyggnad där man kan just nu kan få sina läppar större för halva priset. Inne på pizzerian råder febril aktivitet trots att klockan egentligen är förbi lunchtid. Fyra pizzabagare står bakom disken trots den sena timmen. Äter man under den egentliga lunchtiden så kostar pizzorna 80 spänn och då ingår även en salladsbuffe, läsk och kaffe. Vi låtsas att det är lunch och tar läsk till maten. Pizzorna varierar mellan 80-95 kronor. Pizzamenyn är nog den mest omfattande vi sett. Över 100 pizzor finns att välja bland, många av dem är uppenbara stammispizzor som tex Hasses Pizza eller Nisses Special osv. Vi gör våra val till en charmig och rolig pizzabagare som låtsas höra fel och blanda ihop det vi beställer trots att han egentligen har järnkoll. Vi tar lite pizzasallad, knäckebröd och en Fanta och några minismör från kylen. Pizzorna kommer ut och är faraoiska i storlek, myten var sann. De serveras på en stor pizzatallrik och har en serveringsbricka under dem så att pizzakanterna inte ska nudda bordet. Det är nog de största pizzorna vi sett och man blir utan att hjälpa det ett barn på nytt. Vi börjar skära upp denna cykelhjulsstora best och ser att pizzabottnen är tunn och fin som en pannkaka vilket kräver en viss skicklighet av pizzabagarna, det smakar dessutom bättre med en frasig tunn botten enligt oss, då toppingen kommer mer till sin rätt och det känns inte som man bara blir mätt på bröd. U:s pizza som går under namnet Freden (no 87) är mycket välgjord och har färska grönsaker, stora prosciuttoskivor och är välsmakande. L:s pizza är en vegetarisk pizza där tomaten dessvärre är burktomater. Vi frågar om kaffe ingår trots att vi är en timme utanför lunchspannet. "Javisst!" säger den rolige pizzabagaren. "Men mjölken kostar."

U tar en Freden, L tar en Vegetarisk pizza

U: "Antagligen de största pizzorna i Stockholmsområdet och man blir barnsligt glad när dessa bjässar sätts ned framför en. God, tunn och frasig pizzabotten och 100 pizzor att välja bland gör det till en riktigt bra pizzeria. Även om pizzerian ligger lite sunkigt till så höjs upplevelsen av de trevliga pizzabagarna. Det är dessutom mycket prisvärt och man blir såklart mätt hela dagen."
Betyg: 3.75 av 5

L: "Stora pizzor måhända, men inte så jättegoda. Förväntade mig färska grönsaker, men några av dem var uppenbart från burk och det gör att pizzan får en lite sur bismak. Trevlig service men lite sunkig lokal och omgivning."
Betyg: 2.5 av 5

Sammanfattande ord: "Gigantiska pizzor till ett mycket bra pris. Då utbudet är så stort så kan pizzaupplevelsen variera en del, se till att det står f. framför grönsakerna på din pizza så att du får färska grönsaker och inte burkvarianten. Riktigt trevliga pizzabagare!"

Gillar man detta så gillar man nog också:
Palmyra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar