Lunchkartan

måndag 19 januari 2015

9Deli


Område: Liljeholmskajen

Allmänt omdöme: I en rätt opersonlig kontorsbyggnad i Årstadal, ett stenkast från den fina kajen, så ligger 9Deli.
Lokalen är rymlig och luftig och trots att det sitter ett gäng med högstadieelever här och där så känns det ändå lugnt och skönt. Eleverna blandas med kontorsfolk och äldre till en riktigt brokig skara. Buffén är riktigt fräsch och fylls ständigt på av personal i kockmössor. Dagens buffé innehåller saftig kyckling med potatissallad med fetaost och tzatsiki till det, helstekt fläskkarré med plommongräddsås och potatis och lite annat smått och gott. Det finns även tre olika soppor som man kan börja sin måltid med. Bröd med tapenade och andra röror, står vid de olika måltidsdryckerna man kan välja bland. Avslutningsvis finns det gott kaffe och små munkar. Priset för allt detta är 95kr. Vi blev alla mycket imponerade av kvalitén på maten och alla små bonusar som fanns, såsom sopporna och den avslutande minimunken.

G, U och gästkritiker E valde alla buffén, vilket är det som bjuds på menyn, men buffén innehåller en mängd olika rätter.

G: "Fantastiskt bra att det fanns mycket att välja på, och maten som erbjöds var precis i min smak. Riktigt bra!"
Betyg: 4.2 av 5

U:  "Överraskande hög kvalitet och mycket att välja på. Lokalen var luftig och trevlig med. Risk för julbordskoma."
Betyg: 4.25 av 5

E:  "Allt var mycket gott, riktigt prisvärt och trevligt!"
Betyg: 4 av 5

Genomgående höga betyg. Har Årstadalsskolans elever detta som sin skolmatsbespisning så kan de skatta sig lyckliga. Liljeholmskajen som område lyfte sig ett hack ytterligare i våra ögon.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Restaurang S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar