Lunchkartan

måndag 26 januari 2015

Svenska Sushiköket


Område: Midsommarkransen

Allmänt omdöme: Med besöket på Svenska Hamburgerköket i färskt minne (som ligger vägg i vägg och drivs av samma ägare), så var förhoppningarna på Svenska Sushiköket inte direkt skyhöga. Men redan när vi kliver in så märker vi att lokalen är luftigare och borden står mycket glesare, vilket var grannrestaurangens stora problem. Bemötandet är mycket trevligt och vi beställer varsin sushitallrik (11- och 14-bitars). Misusoppan är rätt sval men tillbehören är bra. Iskallt vatten, kolsyrat eller vanligt, finns som måltidsdryck. Vi tittar intresserat på grannbordets Bentolådor som ser mycket lovande ut. Maten anländer, och det är små konstverk till tallrikar med en mycket fin palett av sushi och små klickar av såser och extra godsaker. Sushin var mycket fräsch och det var en väl balanserad tallrik man fick och vi blev alla mycket nöjda. Kaffemaskinen där man kan välja på macchiato och cappuchino också var ett litet plus, likadant med de olika småkakorna man fick till.

G, U och gästkritikern E valde alla en sushitallrik, G valde en 11-bitars och U & E valde en 14-bitars.

G: "Jättefin tallrik. Även om sushi inte riktigt är min grej så får det ändå högt betyg. Bra service och mycket gott med macchiato efter maten."
Betyg: 3.9 av 5

U:  "Mycket god och fräsch sushi, fint upplagt och många trevliga smaker och detaljer. Plus för kaka till kaffet och att man kan välja olika sorters kaffe i maskinen. Tendens till smådragigt ställe som alla andra Kransenställen, men maten väger upp det."
Betyg: 4.25 av 5

E:  "Faktiskt första gången jag åt sushi och jag blev mycket imponerad! Vilka smaker! Helt annan klass på stället än Svenska Hamburgerköket, även om lokalen kanske kunde vara lite roligare."
Betyg: 4.5 av 5

Välsmakande sushi med hög klass och fint upplagt. Bra service och extra plus för olika kaffealternativ. Kransens bästa lunchställe?

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar