Lunchkartan

fredag 23 januari 2015

Kongressen Solvalla


Område: Sundbyberg

Allmänt omdöme: Vi fick in ett tips om att fredagsluncherna på Solvalla skulle vara något alldeles extra, med förrätt, två olika varmrättsalternativ i bufféform samt efterrätt och kaffe.
I ruggigt vinterväglag så ger vi oss av från Söderort och åker E4:an norrut och sedan tar vi av och kör Drottningholmsvägen in i Brommalandet, vidare via Bromma Flygplats och sedan till Solvalla. Hela ställen andas som från en annan tid, kanske då bröderna Herreys stod på topp och det bara fanns två kanaler på tv:n. Maten verkar tyvärr också vara från samma era. En torr helstekt ytterfilé med stabbigt potatismos och en cidergräddsås som inte smakar någonting, kompletteras med en salladsbuffé som är ett skämt. Nyligen tinade broccolis, lite rödlök och köldskadade tomatbåtar. Själva restaurangdelen är rätt trevlig ändå, även om det känns som en Finlandsfärja, den terasseras ner med ett stort panoramafönster i fonden där man kan se hästloppen. Lunchen kostar 99 kr.

G, U och gästkritikerna L, E och B valde alla fredagsbuffén, vilket också är det enda som finns att välja på.

G: "Trevligt ställe, mycket att äta och roligt att kunna titta på hästlopp under tiden, men kanske inte någon toppmat. Gott kaffe."
Betyg: 3.6 av 5

U:  "Undrar hur luncherna de övriga dagarna smakar om det är det här som är deras flaggskepp? Extremt medioker mat. Hästinramning och glada vrål vid målgång höjer betyget. Roligt med läktarrestaurangens utformning så att man kan se ut över alla gäster."
Betyg: 2.0 av 5

L:  "Maten var undermålig, hade det inte varit för hästarna så hade jag satt ännu lägre. Hästloppen gör det ändå till en rolig och minnesvärd lunch."
Betyg: 2.0 av 5

E:  "Maten var inte så god, kaffet var dock helt ok. Kul med hästlopp, men det känns extremt föråldrat ställe. Känns som att jag ska bli magsjuk av nått."
Betyg: 3 av 5

B:  "Mycket svag trea. Maten var inget att hurra för. Kul med hästar."
Betyg: 3.0 av 5

Allmänt omdöme: Gillar man inte hästar så ska man nog hålla sig undan från det här stället. Känns som en flashback från en annan tid då Sverige inte var något vidare matland.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Ball Breaker, Amazon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar