Lunchkartan

torsdag 22 januari 2015

Två Små Svin


Område: Årsta

Allmänt omdöme: I en liten hörnlokal på Årstavägen närmast rondellen vid Årsta Centrum så har det öppnat ett ställe som heter Två Små Svin, som specialiserar sig på danska smörrebröd och öl. De har dessutom luncher fick vi nys om, något vi beslöt oss för att prova på. Det är Biff á la Lindström på menyn (enbart) och till vår förtjusning så ingår det också en förrätt i form av en saffransfisksoppa med handskalade räkor man tar vid sidan om.
Lunchen kostar en hundring.
Det kommer även ut bröd och smör, dock ingen sallad. Stället är mysigt och lite trendigt med kakelplattor på väggarna och stora glödlampor som hänger över borden. Känns dock lite som ett alkisställe. Den gamla dörren drar kallt och måste stängas igen av alla kunder som går in eller ut. Personalen är dock trevliga och verkar engagerade och gilla det de håller på med. Drar ordvitsar med en väderbiten göteborgare i ett hörn. Spännande klientel överlag, speciellt den enorma mannen i träningsoverall som kom in på slutet av vårt besök med en liten man i kostym. De beställde in Filipinsk rom. Mycket filmiskt.

G, U och gästkritiker E valde alla Biff á la Lindström, vilket är det enda som bjuds på menyn, (vilket hade omöjliggjort möjligheten att äta med någon vegetarian).

G: "Roligt namn på ett ställe, charmigt och känns som en fin helhet på allt. Mycket god förrätt."
Betyg: 3.6 av 5

U:  "Förrätten med räkorna var en mycket fin start. Biffen hade en fin sås men var annars lite anonym kanske, men ändå god. Kaffet var sådär, saknade lite sallad också. Brödet lite småsegt men totalupplevelsen är bra."
Betyg: 3.5 av 5

E:  "Bra mat, på gränsen till lite för lite kanske. Saknar sallad, kaffet var inte alls gott. Men gillar personal och lokal."
Betyg: 3 av 5

Charmigt litet ställe med stor stammisfaktor. God mat och stort plus för förrätt. Ingen salladsbuffé. Fin helhetsupplevelse, men huvudrätten kanske kunde vara ett strå vassare. Ändå en spännande kvarterskrog med ambitioner.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar