Lunchkartan

fredag 30 januari 2015

Bakom Hörnet

Område: Midsommarkransen

Allmänt omdöme: Vi lägger för första gången märke till stället när vi för några veckor sedan besökte det Svenska Hamburgerköket som ligger inom synhåll från restaurangen. Bakom Hörnet ligger i ett nybyggt hus och lokalen har stora fönster som vetter mot Midsommarkransens yttre lager av 50-tals hus. En trevlig kille, inte helt olik en yngre kortklippt Zlatan Ibrahimovic, står i kassan och säger att eftersom vi aldrig varit där så ska han förklara hur upplägget på lunchen är. Antingen så jobbar han jämt och har gott ansiktsminne eller så är restaurangen precis nyöppnad, vad vet vi. Upplägget är hur som helst att det ingår bröd med en slags ajvarröra och en Veckans soppa, som denna vecka var en mycket välsmakande och varm fänkål/potatisvariant. Soppan och brödet ger en bra start tillsammans med den valfria läsken/lokan som ingår i lunchpriset på 89 kr. Maten kommer efter en stund och ser mycket bra ut på tallriken. Potatisklyftorna var kanske något torra och det var inte lika gott som det såg ut. Det avslutande kaffet och kakorna som ingick smakade bra. Svårt att sätta fingret på vad det här stället är för något, känns som en blandning mellan ett café och en restaurang, med modern musik och ung personal, men det känns lite identitetslöst. Kanske är det för att restaurangens grannar är så nischade.

G valde en Kycklingssouvlaki med tzatsiki och klyftpotatis och U valde en pulled beef med bbqsås och klyftpotatis.

G: "Otroligt god soppa till förrätten. Kycklingen inte lika bra, men jag gillar verkligen stället, kändes positivt med trevlig personal och ljust och fint. Inte lika dragigt som andra ställen i Midsommarkransen eftersom restaurangen ligger i en nyare byggnad."
Betyg: 3.85 av 5

U:  "Trevlig personal, ljus och behaglig lokal med stora fönster, även om inredningen var lite tråkig, de borde våga ta i mer för att få stället att kännas ännu mer ungdomligt. Stort plus för soppa till förrätt (som var mycket god). Maten fint upplagd men smakade inte lika gott som det såg ut. Hyfsat piggt ställe ändå med ambitioner, men borde kanske hitta sig själv som ställe."
Betyg: 3.5 av 5

En trevlig lunch som kanske inte lämnar något djupare avtryck vad gäller maten annat än att den var fint upplagd, får ändå små extrapoäng som framförallt den goda förrättssoppan och den trevliga personalen står för. Restaurangen borde dock fundera över vad det är för slags ställe som de vill vara.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar