Lunchkartan

måndag 12 januari 2015

Crispy Duck Café


Område: Långbro

Allmänt omdöme: Vi får nys om detta ställe via DN. Vi försöker googla upp mer info och meny, men hittar ingenting. I snöstorm åker vi till ett villaområde i Långbro och ser bara en klädbutik. Mycket märkligt. Vi går in och frågar efter restaurangen och vi får till svar att den är i källaren. Ingen skylt, ingenting. En fantastiskt trevlig värdinna tar betalt inne i klädbutiken på övre plan och lyckas också klämma in att de har halva pris på kläder idag om vi vill titta lite efter maten (!), vi får en biljett och går ner i källaren. Vi tar alla tre dagens som kostar 115 kr och är bakad fläsksida med rostad palsternacka. En servitör kommer ut med bröd och en liten fiskkrokett med tryffelmajonäs. Mycket trevlig start! Sidfläsket anländer. Knaprigt och gott, fint upplagt. Spännande med rostad palsternacka. Ingen salladsbuffé dock, och tallriken har inte någonting grönt heller. Brödet som serveras vid bordet är mycket gott, smöret smakar lite konstigt. Lite mjukostigt. Plastbägare med Chokladmousse med drömsmulor står vid kaffet och är en trevlig avslutning. Kocken kommer även fram och frågar om det smakar bra. Alltid ett plus.

G, U och gästkritiker E valde alla bakad fläsksida med rostad palsternacka.

G: "Stället hade stil! Mycket trevligt."
Betyg: 3.85 av 5

U:  "Mycket rolig överraskning. Känns att restaurangen har ambitioner. Rolig kombo med klädaffär. Trevligt med bordsservering vid lunch."
Betyg: 4,25 av 5

E:  "Känns som man äter i en hemlig sekts vardagsrum. Då jag växt upp i området så är jag mycket glad över detta tillskott. Modigt att ha ett sånt här ställe i ett villaområde."
Betyg: 3.75 av 5

Fantastiskt roligt ställe att ha i Söderort. Stora ambitioner och spännande lokal och mat. Knasig kombination med klädaffär vilket ger en extra dimension. Att stället ligger i ett villaområde som brukar betyda matöken ger ett extra plus.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar