Lunchkartan

fredag 16 januari 2015

Ball Breaker Hornsberg


Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: Vi har hört att man får spela en gratis serie bowling om man äter på Ball Breaker i Hornsberg, det stämde mycket bra. Lokalen ligger bredvid den upphöjda delen av E4:an som skär igenom Kungsholmen. Det känns lite som en lite lyxigare personalmatsal, ganska opersonligt och stort. Lammet som de flesta av oss är sugna på är slut, och ersättaren är Racks med samma tillbehör.
En färdigpreppad salladsskål anländer med en brödskål. Måltidsdrycken är vatten i glasflaskor som också ställs fram till bordet. Ingen är särskild nöjd med maten, men den mättar iallafall. Ett litet fat med blandade karameller anländer med kaffet.
Vi ställs inför ett dilemma; då bowlingen
ingår efter maten, ska den ses som en slags efterrätt då, eller är det fusk?

G och gästkritiker L och E valde alla Laxwallenbergare med hummersås och potatispuré. U tar Racks med fransk potatisgratäng.

G: "Maten var inget särskilt men gratis bowling är en fantastisk efterrätt. Mycket roligt."
Betyg: 4 av 5

U:  "Oinspirerad krogmat med trötta racks, känns lite uppmicrat. Bowlingen räddar dock showen ordentligt. Men utan den så skulle det här stället hänga löst. Prova hissen ner till bowlingen för övrigt."
Betyg: 3.75 av 5

L:  "Lite märkligt disponerad tallrik, god maträtt men alldeles för lite hummersås. Stabbigt mos. Jag tror att köket haft en dålig dag då de andra gångerna jag ätit här så har maten hållt en mycket högre klass. Bowlingen vägde upp allt, stort plus för att det var så barnvänligt."
Betyg: 3.75 av 5

E:  "Att ha med bowling är fusk. Jag går bara på maten, och den var inte alls bra. Potatismoset kändes som pulvermos. Karamellerna till kaffet var inte heller någon rolig överraskning utan känns som de hade hittat dem i kassaapparaten."
Betyg: 2 av 5

Maten inte tipp-topp men bowlingen var en utomordentlig efterrätt som vi gärna provar igen.

Gillar man detta så gillar man nog också:
O'Learys Liljeholmen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar