Lunchkartan

tisdag 27 januari 2015

Hjulet

Område: Karolinska Institutet

Allmänt omdöme: I Nackademins stora tegelbyggnad ligger en oansenlig restaurang som ingen av oss provat förut. Namnet Hjulet och den rätt fallfärdiga skylten ger inte riktigt några stora förhoppningar. Väl där inne så blev vi dock överraskade av lokalens fina valv och boaseringar. De många byggarna i lokalen gör att U och E, som är stora i maten, känner ett visst hopp om mättnad. Lunchkön är klassisk med lunchbrickor och självplock. Smörpaket i Lätta-form och knäckebröd, sedan kassan där trevlig personal tar emot beställningar och slevar upp portioner ur tråg. Salladsbuffén är enkel med grovt rivna morötter, lite broccoli, vitkål och annan standardsallad. Måltidsdricka i form av olika lättdrycker såsom lingondricka. Påfyllning kostar 5 kr extra. Lokalen är stor och består av olika rum med gott om plats mellan borden och trevlig och lugn stämning trots grabbig jargong mellan byggargäng. Skolmatsal blandat med bibliotek. Lunchen kostar 75 kr.

G valde raggmunkar med stekt fläsk och lingon och U och gästkritikern E valde rödspätta med räkstuvning.

G: "Trivsamt ställe. Maten påminner mig om min barndom i fattiga Norrland. Bra stekt fläsk. Billigt för att vara lunch i Stockholm."
Betyg: 3.75 av 5

U:  "Tja, det var väl vad man förväntade sig. Maten var en rätt sunkig skolmat/ålderdomshem crossover. Lokalen var dock förvånansvärt trevlig och har stor potential vilket kanske borde inspirera dem i köket att leverera mat som är några snäpp högre. Trots många byggare i lokalen så blev man inte riktigt mätt."
Betyg: 1.75 av 5

E:  "Inte någon vidare rolig mat, den hela rödspättan ser stor ut på tallriken, men är mest ben och smakade inte så mycket, men själva stället var rogivande och bra. Personalen trevliga. Men det är vad det är. Även om det är billigt så väger det inte upp att det ändå inte är gott."
Betyg: 2.0 av 5

Lite kluvet betyg, kanske berodde det på att vi tog olika maträtter. Två av oss tyckte att maten inte var så god medan den tredje tyckte om maten. Vi var alla överens om att det var en fin lokal och att det var billigt.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Vilken skolmatsal som helst


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar