Lunchkartan

tisdag 5 maj 2015

Dala-Nisse

Område: Vasastan

Allmänt omdöme: Om Håkan Hemlin någonsin skulle behöva en bodydouble, så kan vi varmt tipsa honom att gå till restaurang Dala-Nisse i Vasastan runt sisådär klockan elva. Vi vet inte om det är den stabbiga husmanskosten, det knätofslustiga namnet på restaurangen eller att det ligger på Vikingagatan som gör att så många medelålders män med blankpolerade hjässor, skägg och tjocka halskedjor hittat hit. Det ser rätt kul ut iallafall. Själva lokalen är rätt så oinspirerad med en brun fondtapet med storblommigt mönster vid kassan och en och annan dalahäst som är utspridda i fönsternischerna, lite som att klientelet gjort inredningen själva. Salladen är standard, brödet likaså. Måltidsdryckerna kommer i skepnad av saft och vatten och finns i stora karaffer med is på kassadisken. Maten kommer snabbt till bordet av en bredaxlad servitör, en tallrik med stekt fläsk och bruna bönor och en med en torr kyckling med klyftpotatis. Vi tuggar i oss medan vi hör bordsgrannarna diskutera hockey, Finlandskryssningar och tiggare till tonerna av Bandit i högtalarna. Matupplevelsen är blandad, G drabbas av nostalgi och tycker att fläsket smakade gott, U är inte alls nöjd med sin kyckling. Vi blev rätt mätta iallafall, men konstigt vore väl annars med alla dessa wannabe-vikingar som häckar här.

G tar Stekt fläsk med bruna bönor och U tar Kyckling, potatisklyftor med apelsin - och smörsås.

G: "Maten slog an en fin nostalgi hos mig, var som gamla hemlandstoner i gomen. Ganska anonym lokal och lite trångt annars."
Betyg: 3.5 av 5

U:  "Mediokert dussinställe, smaklös och torr kyckling och potatis. Blaskig och småsur sås och lite väl grabbig stämning. Ett ställe man går till för att få mat i magen och inget mer."
Betyg: 2.25 av 5

Sammanfattande ord: Blandat omdöme från juryn. Vill man ha traditionell Svensk husmanskost kryddat med bordsgrannar med hög svordomsfrekvens och dalahästar så har man hittat hem iallafall.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Hjulet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar