Lunchkartan

tisdag 19 maj 2015

Järnvägsrestaurangen Östra Station

Område: Östermalm

Allmänt omdöme: Järnvägsrestaurangen på det övre planet vid Östra Station öppnade i samband med att själva stationen invigdes i början av 30-talet. Inredningen är i original och det är samma familj som drivit stället i stort sett sedan restaurangen öppnades, det märks på personalen att de är släkt med varandra då alla som jobbar här är mycket storväxta. Det mest karaktäristiska med lokalen är det hål i mitten av restaurangen som sittplatserna är utspridda kring, och gör att man kan se ner på de olika folkströmmarna som ska till och från tågen, lite som den ökända spottkoppen vid Stockholm Central. Över hålet så kan man som en bonus också betrakta en stor takmålning. Allt detta gör att stället har en mycket speciell karaktär och det verkar vara en perfekt plats att spendera någon timme. Lunchen består av husmanskost där man kan välja bland fyra-fem rätter, varav en har en asiatisk touch. Salladsutbudet är rätt standard, brödet är luftiga formfransk-liknande mackor i stora plastpåsar. Man betalar vid bordet när man beställt och det dröjer inte så länge innan den bastanta servitrisen kommer med två tallrikar med en uppläggning som inte imponerar direkt. Chorizon med potatissallad och rostad lök är verkligen inget mer. Ett gatukök hade gjort det roligare. Den vegetariska pajen är presenterad med samma attityd. Det smakar som det ser ut, fast miljön och inredningen sipprar ändå in i oss och det är svårt att tycka illa om det här stället. Mackorna var rätt goda och kaffet helt okej. Maten kostar 95 kronor för en Dagens.

U tar Chorizo med potatissallad och rostad lök och Gästkritiker V2 tar en Vegetarisk paj.

U: "Spännande ställe med skön atomsfär och udda karaktärer, maten var inte lika rolig och saknade helt finess och var heller inte prisvärd. Skulle ändå kunna ge det här stället en andra chans, för det hade varit den perfekta miljön att äta husmanskost i."
Betyg: 2.25 av 5

Gästkritiker V2:  "Gillade lokalen men maten var inget jag kan rekommendera. Intressant inredning och kul med originalbänkar från 30-talet man sitter på."
Betyg: 2.25 av 5

Sammanfattande ord:  "En restaurang som är väl värt ett besök, men ha inte för höga förväntningar på maten. Servicen kan vara lite surmulen."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Meanwhile

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar