Lunchkartan

söndag 17 maj 2015

Primo Ciao Ciao Hornsberg

Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: Vi ser oss om inne i restaurangen för att försäkra oss om att ingen tittar, innan vi öppnar vår medhavda plastbytta med fiskbullar i hummersås och överkokta makaroner. Det är som tur var inte så mycket folk runt om oss eftersom klockan är snart halv tre, en halvtimme innan lunchen stänger. Fiskbullarnas doft härskar i luftrummet för en stund och vi hoppas att våra pastarätter vi beställt snart ska ta över. Vi sitter vid ett bord inne på Primo Ciao Ciao vid Hornsbergs Strand och vi har precis hämtat pizzasallad, en salladsmix, pizzabröd och lemonad. U har tidigare recenserat Primo Ciao Ciao vid Liljeholmskajen och upplägget var identiskt. Inredningen är mysig och rätt elegant med enorma röda lampskärmar som utmärkande färgklickar. Trots att det är en halvtimme tills lunchen stänger så är servitörerna och fixar och plockar med de omkringliggande borden för kvällsserveringen vilket känns lite rörigt och stressande. Maten kommer ut och skingrar fiskbullsmolnet en aning. Vår minste gästrecensent V börjar plocka med sina fiskbullebitar medan vi tvinnar upp pastan från de beställda Pasta Fruti di Mare med våra gafflar. Det ser både gott ut och doftar gott. Musslorna är saftiga och fräscha och pastan är bra kokt. Då vi ätit middagar här förut så kan vi tycka att den tomatsåsen är snäppet högre men för att vara lunch så håller den en hög klass och lokalen är mysig med utsikt över vattnet. Portionerna känns lagom stora och man blir hyfsat mätt. Maten kostar 105 kronor. Kaffe ingår inte, men man kan beställa vilken kaffe man vill för tjugo kronor, en cappuccino beställs in och fås i en fin kopp och smakar gott.

U tar Pasta Fruti di Mare med musslor, bläckfisk och scampi och Gästkritiker L tar Fruti di Mari utan bläckfisk och musslor men med scampi.

U: "Rätt så lyxigt och mysigt lunchställe som har öppet ända till 15.00. Goda rätter, god lemonad, bröd och sallad. Servicen lite brokig och kaffet ingick inte, men cappuccinon var bra."
Betyg: 4.0 av 5

Gästkritiker L:  "Hög kvalitet på maten, god pizzasallad och bröd. Lite rörigt runt vårt bord, kanske det berodde på att vi satt nära köket och att lunchtiden snart var slut. För ett högre betyg så kunde tomatsåsen haft en ännu djupare smak."
Betyg: 4.0 av 5

Gästkritiker V:  "Goggelgoggel."

Sammanfattande ord:  "Mysig italiensk restaurang med smakrik mat, god pizzasallad och saftigt bröd. Trevlig lokal med utsikt över vattnet."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Primo Ciao Ciao Liljeholmskajen (hehe)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar