Lunchkartan

fredag 29 maj 2015

La Patagonia

Område: Midtown

Allmänt omdöme: I Argentina så har de närmast en övertro på sina Pampasfödda köttdjur och serverar ofta tallrikar med ett välgrillat köttstycke, lite slappa pommes och på sin höjd några tomatskivor men inget mer. Vill man ha sås så får man sträcka sig efter Heinzflaskan. Med spänning sitter vi därför på den Argentinsk-Chilenska restaurangen La Patagonia på Döbelnsgatan och har precis beställt in en biff med pommes. Lokalen är dunkel, välfylld och stimmig med blodröda väggar och svartmålat undertak utan någon som helst ljudabsorption. På bordet står en vattenbutelj, en liten salladsskål, en bytta med finhackad het tomatsalsa och en brödkorg med autentiskt torrt bröd utan smörtillbehör. Köttet kommer in och är tydligen från Uruguay och köpt i Hötorgshallen från den sydamerikanska köttbutiken. Förutom pommes så har de sky från köttet som de har lite örter i. Med tomatsalsan och salladen så smakar det riktigt gott. Köttet håller verkligen hög klass, dock så är den ena biten ljuvligt rosa medan den andra köttbiten är genomstekt. Maten kostar 98 kronor, kaffe ingår inte men kostar bara 10 kronor och då får man en riktigt god Cafe Americano.

G tar Långkok med potatispuré, U & Gästkritiker P tar bägge Biff med pommes.

G: "Utsökt god mat med fenomenalt kaffe. Lokalen var lite stimmig och det var svårt att föra ett samtal. Prisvärt.."
Betyg: 4.0 av 5

U: "Köttet var suveränt. Bott i Buenos Aires en tid och det här stället var helt klart i paritet med många av de bättre ställena. Kanonkaffe och mysig lokal dessutom. Mycket prisvärt."
Betyg: 4.0 av 5

Gästkritiker P: "Min köttbit var lite för genomstekt men man kände ändå att köttet var av hög kvaliet. Alldeles för mycket ljud i lokalen, de borde sätta dit undertaksplattor.."
Betyg: 2.75 av 5
Sammanfattande ord:  "Trevlig restaurang med mycket mört och gott kött och bra kaffe efter maten. Något stimmigt vilket kanske inte passar alla."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar