Lunchkartan

onsdag 6 maj 2015

Kitchen & Table Kungsholmen

Område: Östra Kungsholmen

Allmänt omdöme: Stockholm har en hel del restauranger som drivs av kändiskockar, en av dem är New York-baserade Marcus Samuelsson som öppnat Kitchen & Table i Hotell Amaranten på Kungsholmen. Kitchen & Table är ett restaurangkoncept som varje Clarionhotell ska vara utrustade med så småningom. Restaurangen ligger i hörnet Scheelegatan/Kungsholmsgatan och inredningen är hipp med mycket rå betong, hängande glödlampor och näthyllor av olika slag som bildar rumsavskiljare i lokalen. Det känns som ett proffsigt och elegant ställe med mycket kostymfolk bland gästerna. Vi sätter oss vid ett randigt bord med blandade mörka och ljusa träslag och får vatten i en glaskaraff och en brödkorg med surdegsbröd och en liten klick fluffigt smör som knappt räcker till en macka. Vi beställer mat från en meny vid bordet och Dagens lunch är fläsksida med glasnudlar som kan bytas mot Tofu om man är vegetarian. Maten kommer ut i stora fina tallrikar och är fint upplagt, dessvärre så är portionsstorleken inte i överkant direkt. Det smakar riktigt gott, sojamajonnäsen är en fullträff. Det hela är över på under tio minuter och en tomhet kommer över oss. Det är helt enkelt inte en fullgod portion för vår smak. Märkligt att en kock som jobbat i USA i halva sitt liv inte har större portioner på tallrikarna. Maten kostade 115 kronor för Fläsksidan och 125 kronor för det vegetariska alternativet. Kaffe verkar inte ingå men servitören bjussar på en kopp. Vi går ut i vårvädret och då det fortfarande kurrar i våra magar så smäller vi i oss en rejäl tvåkulorsglass från Frys vid Kungsholms Strand. Kan för övrigt vara de bästa glassar vi har ätit. Saltlakritskulan var utomjordisk.


U tar Rostad fläsksida med mungbönor, glasnudlar & sojamajonnäs & L tar Tofu med mungbönor, glasnudlar & sojamajonnäs.

U: "Smakrik och fräsch mat som är fint upplagd i trevligt porslin. Men. Varför kunde det inte ha varit lite mer mat? Skulle ha blivit ett högre betyg då."
Betyg: 3.0 av 5

L:  "Jag blev inte mätt, men det var iallafall ett fint ställe att inte bli mätt på. Tofun kunde ha varit lite roligare."
Betyg: 3.0 av 5

Sammanfattande ord: Proffsigt och elegant ställe med trevlig service och genomarbetad inredning. Maten var god, men portionerna var på tok för små, vilket drar ner helhetsbetyget en del.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar