Lunchkartan

onsdag 13 maj 2015

Texas Longhorn Hornsberg

Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: Vi makar oss ner till Stockholms nya riviera vid Hornsbergs Strand där några tunga regnmoln har parkerat över Ulvsundasjön, den vik av Mälaren som binder ihop Stockholm med Solna. Vi går längs med vattnet med stegen mot en skylt föreställande ett stiliserat tjurkranie. Dessa skallar kan beskådas på en hel del håll i Stockholm och i övriga Sverige och är franchisekedjan Texas Longhorns logotyp. Fast klockan närmar sig halv två så är det fortfarande en hel del gäster i lokalen. Vi granskar menyn vid kassan och yttrar våra val till en rätt så loj personalstyrka som ser ut att vilja gå hem. Vi grabbar tag i några av restaurangens egentillverkade såsflaskor och tar måltidsdryck som består av vatten, svartvinbärssaft och lemonad. En stor hushållsrulle står vid varje bord vilket borde borga för att måltiderna som serveras här är rejäla och mättande. Tallrikarna som snart kommer till vårt bord är också mycket riktigt rätt så tilltagna. Det ser gott ut och vi hugger tag i våra hamburgare och låter tänderna sjunka in. Det känns trevligt med alla de extra såserna man kan ta. Dock så är den pyttelilla coleslaw-byttan man får till sina pommes frites ett skämt. Man kan köpa till olika såser och tillbehör vid sidan av, men de borde ändå kunna siza upp coleslawen lite, känns dumsnålt. Vi är överens om att hamburgarna är goda men att pommes fritesen är lite för torra och mjöliga. Hamburgermenyerna kostade oss 99 kronor styck. Kaffe kostar 10 spänn extra, men var gott och hett och kan rekommenderas.
U tar Veckans hamburgare som är en double cheese med bacon, Gästkritiker L tar en Californiaburgare med Halloumi och guacamole & Gästkritiker A tar en Smokehouse Burger med bacon.

U: "Rätt mysig lokal med fin utsikt över vattnet. Hamburgaren var god men överstekt, pommes fritesen mjöliga och lite torra. Bra portion på maten, man blev mätt. Måltidsdryckerna höll ojämn kvalitet, en kanna var vattnig, en annan för söt. Gott kaffe. Trött service."
Betyg: 3.0 av 5

Gästkritiker L:  "Halloumiburgaren var överraskande god men på tok för lite coleslaw och pommes fritesen var hårda och tråkiga. Portionsstorleken var rejäl och bra utbud på såser."
Betyg: 3.25 av 5

Gästkritiker A:  "God burgare i trevlig lokal. För lite grönt och för lite coleslaw. Saknade det lilla extra. Gott kaffe."
Betyg: 3.5 av 5

Gästkritiker V: "Gagg?"

Sammanfattande ord: Bra burgare i trevlig lokal men vissa detaljer kan jobbas upp. Pommes fritesen var torra och coleslaw-byttan man fick till var för liten. Det saknades också det där lilla extra, personalen var heller inte på tårna.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Rhino Burger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar