Lunchkartan

måndag 18 maj 2015

Pong Lindhagen

Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: Pong Lindhagen ligger högst upp i den lite märkliga galleribyggnaden vid Lindhagensgatan / Essingeleden. Restaurangen har legat där sedan gallerian öppnades för ett antal år sedan, men har nyligen expanderat rejält genom att de köpt upp tre butiker och organiserat restaurangen i ett flertal rum med olika inredningar som har olika namn. De har till och med skyltar i entrén som visar vart de olika rummen ligger och hur långt det är till dem. Det är buffé som gäller här under lunchen och restaurangen hävdar att det här till och med är Stockholms allra största buffé. Det finns både husmanskost och en asiatisk buffé plus pannkakor och en mjukglassmaskin med tillbehör. Vi sätter oss i ett centralt rum som kallas för Torget och som har artificiellt takljus och fågelkvitter för att kompensera för avsaknaden av riktiga fönster. Vi ger oss på bägge bufféerna för att få en klarare bild av utbudet. Det finns mycket att välja på. Husmanskostbuffén har allt ifrån risotto och fiskgryta till spaghetti bolognese och sjömansbiffar. Här finns även bröd och sallad med lite libanesisk touch. Den asiatiska buffén har både sushi, kycklingspett och diverse kinarätter som vi sett många gånger förr. Trots det stora utbudet så har de endast vatten att dricka. Vi sätter igång och provar rätterna och det mesta smakar okej, men ingenting är över det normala eller sticker ut. Det är ett bra ställe att bli mätt på iallafall, men inget att minnas. Buffén kostar 120 kronor, men frågar man efter ett VIP-kort så får man 20 kronor rabatt. Mjukglassmaskinen var en rolig överraskning, men det sura kaffet tog ner oss på jorden igen.

U & Gästkritiker L tar bägge Buffén som består av en husmanskost-buffé och en asiatisk buffé.

U: "Mycket att välja bland fast inget som var särskilt märkvärdigt. Kaffet är lite surt och efterrättspannkakorna var ordinära. Lokalen, mjukglassmaskinen med de olika tillbehören och det otroligt saftiga brödet höjde upplevelsen. Man blir präktigt mätt och lokalen var trevlig i och med att man kan välja miljö där man ska äta."
Betyg: 3.0 av 5

Gästkritiker L:  "Bra utbud i och med att de både har husmanskost och asiatisk mat. Några rätter var goda, men det känns som att merparten av det som serveras är det inte så mycket energi bakom. Pannkakorna var inte bra alls."
Betyg: 3.0 av 5

Gästkritiker V:  "..."

Sammanfattande ord:  "Stort bufféställe med varierade miljöer att sitta i. Mycket mat att välja bland, fast det mesta är rätt standard, men vet man vad som är gott så kan man manövrera bland minorna och komponera en fullt godkänd tallrik."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar