Lunchkartan

fredag 22 maj 2015

Sjökrogen Pampas Marina

Område: Huvudsta

Allmänt omdöme: Pampas Marina i Huvudsta är som en liten by av båtar där husbåtsfolk blandas med kajakuthyrare och annat marint folk. Restaurangen Sjökrogen är marinans epicentrum och erbjuder ett fint läge vid vattnet där man kan blicka ut över Hornsbergs Strand. Soliga dagar så flockas öltörstiga båtägare hit och ett antal flytbryggor utanför själva restaurangens innomhusdel blir till stekiga uteserveringar som är strösslade med plastpalmer och liknande accessoarer. Idag är det dock mulet och inte lika högt tryck, vi kommer dessutom lite sent, men i och med att det är fredag så är det många som såsar sig kvar på restaurangen. Då vi för dagen kommer med barnvagn så får man bara lov att sätta sig i det första rummet där också kassan, buffén och baren är. Då borden är grupperade mycket tätt emellan här så är det inte många kortsidor som erbjuds för att ha barnstol. De bästa borden har en del av kökspersonalen redan ockuperat som nu äter lunch. Vi möts av en axelryckning när vi frågar efter barnstol och den manlige servitören pekar vidare mot hon som står i baren som också funkar som lunchkassa. "Hon kanske vet." mumlar han och går sedan sin väg. Hon i kassan är lite trevligare och vi beställer vår mat. Vi som tar buffén går dit och plockar åt oss av den nattbakade högreven och rostade rotfrukter. Det finns ingen som helst sås till köttet utan man får sleva upp den lilla sky som finns i köttråget. Det finns också sallad och bröd bredvid. Måltidsdryck är lättöl, som skummar rejält och kolsyrat- eller vanligt vatten. Gästkritiker L beställde kryddbakad lax och den kommer ut till bordet efter en liten stund. För att heta kryddbakad så var det inte så mycket kryddor att tala om, mest en ansamling dillfrön, vilket inte var någon höjdare. Bättre var potatis- och västerbottenostomeletten som var betydligt fräschare. Högrevet var mört men avsaknaden av sås gör att det blir lite torrt. De rostade rotfrukterna och potatisen smakade inte så mycket. Sallad och bröd var inget minnesvärt. Lättöl ur kran var gott, även om det skummade rejält. Kaffe ingår och maten kostade 100 kronor för Buffén och 125 kronor för Laxen.
G & U tar Nattbakad högrev med äppelcidersky och rostade rotfrukter. Gästkritiker L tar Kryddbakad lax med grönärtscreme samt potatis- och västerbottenostomelett.

G: "Mycket gott och mört kött med ett trevligt läge vid vattnet. Saknade sås även om skyn som omslöt köttet var god. Servicen var lite loj."
Betyg: 3.75 av 5

U: "Inte ett så speciellt välkomnande eller varmt ställe. Maten var rätt god, men jag saknade såsen."
Betyg: 3.0 av 5

L:  "Har ätit här förut och varit mycket nöjd, men idag var det inte någon höjdare. Laxen jag fick var rätt så standard även om tillbehören var goda. Inte riktigt prisvärt."
Betyg: 3.25 av 5

Sammanfattande ord:  "Fint läge och rätt så trevlig lokal. Maten varierar i kvalitet och känns lite trött gjort, precis som servicen."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Grodhavet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar